Rund
Ons rundvlees uit eigen streek is van hoge kwaliteit en afkomstig van onze vaste mester Paul van Driessen uit Hoek.
Paul en Patricia zijn vakmensen die met veel liefde en plezier de dieren kweken en verzorgen.
De dieren worden onder zeer goede omstandigheden gehouden en krijgen rust en ruimte om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.
De dieren hebben een diervriendelijk bestaan hetgeen we erg belangrijk vinden.
Het vleesvee loopt zomers in de wei en wanneer ze naar binnen gaan om afgemest te worden komen de dieren los in strohokken te staan.
Door het uitgebalanceerde voedselpakket, waaronder de befaamde bruine bonen vallen krijgt het vlees zijn malse en volle smaak.
Ieder jaar nemen onze runderen deel aan de jaarlijkse veekeuring in het Noord- Hollandse Schagen.
Al meerdere malen hebben we tijdens dit prachtige evenement in de categorie vrouwelijk vee mooie prijzen behaald.
Tijdens de Paasdagen en Kerstdagen is er een exclusief stukje rundvlees te verkrijgen dat smelt op de tong.
Rundvlees bevat veel essentiƫle voedingsstoffen , het is rijk aan eiwitten, mineralen zoals ijzer en zink en vitamine B12 .
Deze vitamine is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en voor een goed werkend zenuwstelsel.
Bereidingstips:
- Let goed op de begintemperatuur, dit is van groot belang voor het eindresultaat!
- Het vlees dient op kamertemperatuur te zijn voor u het gaat bereiden, anders kan het vlees schrikken en verkrampen wat geen mals effect geeft.
- Ook het gebruik van zout is het beste nadat U het vlees bereid hebt, zout onttrekt vocht hetgeen ongunstig is voor het vlees.
